websikehealthcheck

Websiker tananyag: Belépés

Belépni a domain.hu/vezerlopult oldalakon tudsz.

ÁLLJ! Mi az a domain?

A domained a weboldalad címe, mint például ennek az oldalnak a weboldalkivitelezes.hu

Hogyan tudok belépni?

A beléptető oldalra érkezve ezt fogod látni:

 

Felhasználóneved és a fiókhoz használt jelszót elküldjük e-mailben a weboldalad átadásakor. Az első belépés előtt kell magadnak új jelszót generálni – ehhez kattints a a beléptető ablak alatti, “Elfelejtett jelszó?” linkre. Érdemes bonyolult jelszót generálni, kis- és nagybetűkkel, számokkal, speciális karakterekkel (mint például ? ! + @ &, stb.). Ne ijedj meg, ezt a jelszót nem kell megjegyezned – elég egy biztonságos helyre másolnod, és onnan beillesztened minden belépésnél.

Ne felejtsd el kipipálni a “Nem vagyok robot” részt sem – már ha nem vagy robot 🙂

Biztonsági tudnivalók

Azért fontos a bonyolult jelszó generálása, hogy ne törjék fel az oldalad. Bár a biztonsági bővítménnyel, ami átnevezi a WordPress alapértelmezett beléptető oldalát /wp-admin -ról /vezerlopult -ra, már jelentősen csökkentjük az esélyét annak, hogy megtalálják a támadható felületet, nem érdemes a jelszón elbukni.

Nem javasoljuk a jelszavad böngészőbe való elmentését sem, mert ez az információ kinyerhető a hozzáértők számára.

“Nem tudok belépni”

Ellenőrizd, hogy helyesen írtad be a felhasználóneved, jelszavad, jó oldalon próbálkozol-e, nincs-e bekapcsolva a caps lock. Ha sehogy sem jön össze, akkor kérj új jelszót az “Elfelejtett jelszó” linkre kattintva. Ezen nincs limit, ezt bármikor megigényelheted, akár minden egyes belépésnél is.

Amikor új jelszót kérsz, kapsz a megadott e-mail címedre egy levelet; kattints a benne lévő linkre az új jelszó megadásához. Az új jelszóra ugyanazok a szabályok vonatkoznak – használj kis- és nagybetűket, számokat, speciális karaktereket (? ! + & @, stb) és ments biztonságos helyre.

“Már mindent megpróbáltam, de most be se jön az oldal”

Ha ötnél többször próbálkozol sikertelen belépéssel, a rendszer kitiltja az IP címedet 15 percre. Ez azt jelenti, hogy számodra nem fog megjelenni az oldal – más látogatók viszont zavartalanul tudják böngészni azt. Ha ez történik, akkor 15 perc után tudsz újra próbálkozni a belépéssel – de inkább generálj új jelszót már az első sikertelen próbálkozás után, hogy megspórold ezeket a köröket 🙂