websikehealthcheck

Websiker Tananyag: Képek

Képeket többféle módon is feltölthetsz. Ha csak egy képet szeretnél beszúrni a szövegbe, olvass tovább, ha galériát töltenél fel, kattints ide.

Képek beszúrása

Képeket a szerkesztő feletti, Média beszúrása gombra kattintva tudsz beszúrni. Ha már feltöltötted a képet a tárhelyedre, akkor itt csak ki kell keresned, ha nem, akkor csak húzd át a mappából ide a feltöltéshez.

Fontos tudnivalók a képekkel kapcsolatban

A webre kis képeket tölts fel. Maximum 900 px széles, ideális esetben jpg. Png-t akkor érdemes, ha fontos az átlátszósága valamiért.

A képek nevében ne legyen ékezetes betű, szóköz és speciális karakter. Nem vagy-vagy – semelyik ne legyen 🙂

Tehát a konzultáció Richievel Vácon.jpg legyen konzultacio-richievel-vacon.jpg .

A számítógépes rendszerekre ez úgy általában igaz. Nem viselik jól az ilyen elnevezéseket – a kép emiatt rongálódhat, egy frissítésnél pedig akár teljesen el is tűnhet.

Emellett a képek remek eszközök a keresőoptimalizálásra. Nevezd el őket kulcsszógazdagon, kötőjelekkel elválasztva.

TIPP: Ha szöveg mellé szeretnél képet tenni, használhatod a sima, Wordhöz hasonló módszert, hogy írsz, beszúrod a képet és jobbra igazítod. De ha igazán biztosra akarsz menni, mobilos megjelenésnél is, akkor csinálj a képes résznek egy Két oszlopos elemet, az Új elem hozzáadása gombbal és az egyik oszlopba írd a szöveget, a másikba pedig rakd a képet.

Teljes szélességű, és két oszlopos elrendezés szöveg + kép kombinációnál.

Az első képen a teljes szélességű elembe van belezsúfolva minden: a kép és a szöveg is. Így egy keskenyebb kijelzőn, pl mobilon azt látjuk, hogy a kép mellett 1-2 szó van, ami amellett, hogy nem túl szép, elég rossz is olvasni. A második képen a szöveg és a kép egy kétoszlopos elemben van – a szöveg az első oszlopban, a kép a másodikban. Mennyivel szebb így, nem?

“Galériát hogy csinálok?”

A vezérlőpultban oldalt, a fekete sávból kiválasztod a Galériák > Új galéria/képek menüpontot.

Az Új galéria fülön hozd létre a galériát, a Képek fülön pedig töltsd fel a képeket, majd a lenyíló részben válaszd ki a galériát, ahova a képek menjenek. Ezután kattints a képek feltöltése gombra.

“Hogy illesztem be az oldalba?”

Menj el az oldalra, lépj be a szerkesztőbe, tekerj ahhoz a részhez, ahova be szeretnéd szúrni és kattints oda. Ezután az eszköztáron válaszd ki a NextCellent ikont, majd a felugró ablakban válassz Galériát, és kattints a Beszúrás gombra.

Kattints az eszköztáron a NextCellent ikonra

 

Válassz galériát, majd kattints a Beszúrás gombra