websikehealthcheck

Websiker Tananyag: licenszkód

Mi a licenszkód?

A licenszkód a weboldal domain neve alapján azonosítja be a Websiker Csomagot használó weboldalakat.

Eddig miért nem hallottam róla?

A funkció a 9.0-as csomagtól került bevezetésre, mint a webáruház funkció is.

Hogyan kaphatok kódot?

A kódot a telepítéskor beállítjuk.

Ha domain, akkor http vagy https?

A weboldal látogatók egyre jobban figyelnek arra, hogy a böngésző az oldalt biztonságosnak sorolja-e be, vagy sem. Javasoljuk, aki olyan Websiker Csomagot vásárol(t), amelyben nincs SSL szolgáltatás, mielőbb igényeljen szolgáltatójától.

A kódot az SSL beállításnak megfelelően osztjuk ki, vagyis az a Csomag, amely tartalmaz SSL szolgáltatást, akkor a licenszkód a biztonságossá besorolt domainre lesz érvényes.

Mi történik, ha a SSL később kerül beállításra?

Ha SSL nélkül kerül az oldal átadásra/használatba vételre, akkor is van lehetőség később SSL szolgáltatást beállítani, aktiválni. Ebben az esetben nekünk a licenszkód beállításán módosítanunk szükséges. Ezt csak mi tudjuk megtenni, ezért kérjük jelezd nekünk az elérhetőségeinken. Vedd figyelembe, hogy a licenszkód módosításának ideje alatt az oldal a látogatók számára nem lesz elérhető, de a vezérlőpultba be lehet lépni természetesen.

Akkor is szükséges jeleznem, ha https-ről http-re áll át az oldal?

Igen, visszafelé is ugyanúgy érvényes – tehát a beállítást meg kell tennük. De az SSL szolgáltatás kivonását nem javasoljuk az oldal biztonsági besorolása miatt.

Hol találom a licenszkódomat?

A licenszadat a Beállítások menüpont alatt található, de az átadási dokumentációban is rögzítjük. Mivel a helytelen kód inaktiválja az oldalt, illetve más oldalon nem használható, ezért kérjük ne módosítsd vagy töröld.