websikehealthcheck

Websiker Tananyag: Widgetek

Az oldalsávban és a láblécben lévő elemek fix elemek – fix, mert minden aloldalon megjelenik. Ezeket a WordPress widgeteknek hívja.

Szerkeszteni őket a Megjelenés > Widgetek menüpontban tudod.

Oldalsáv

A “jobb alapértelmezett” oldalsávban vannak az oldalsó elemek. A dobozokra kattintva kinyithatod őket, hogy szerkeszd, vagy töröld őket. Ez utóbbihoz kattints a kis doboz bal alsó sarkában lévő piros, Törlés linkre.

A menükhöz hasonlóan ha a bal egérgombbal rákattintasz, és az egérgombot lenyomva tartod akkor egy másik helyre rakhatod azt a dobozt.

Lábléc

A lábléc a “Jobb alapértelmezett” alatt található, a dobozra kattintva ugyanúgy kinyithatod és szerkesztheted vagy törölheted a tartalmait.

Új widget

Új elem hozzáadásához a bal oldali listából válassz egy dobozt, húzd át a kívánt részbe (lábléc vagy oldalsáv) és írd bele, amit szeretnél.

Ne felejtsd el a doboz jobb alsó sarkában lévő “Mentés” gombra kattintva elmenteni a munkád! 🙂

Leggyakoribb widget típusok

Leggyakrabban a Visual Editor nevű widgetet használjuk – ez egy olyan szöveges szerkesztő, amilyennel az oldalaknál vagy a bejegyzéseknél is találkozhattál.

Emellett hasznos lehet még a Kategóriák, Címkefelhő, Legutóbbi bejegyzések, Legutóbbi hozzászólások és az Űrlap widget – ez utóbbit látod itt oldalt 🙂