websikehealthcheck

Csináld magad rovat

Hogyan szerkessz képeket kevés hozzáértéssel, fillérekből, úgy hogy mégis reklámozzon Téged?

Facebook poszt profi hatásokkal, fillérekből

Ugye milyen jó ránézni egy olyan üzleti bejegyzésre a facebookon, vagy más közösségi oldalon, aminek arculata van? Minden bejegyzésről sugárzik a magabiztosság, profizmus és ha sok lájk, megosztás keletkezik, viszik az arculati elemekkel együtt a cég hírét tovább az olvasók. Ilyen megjelenésed azonban neked is lehet, ráadásul nem kell vagyonokat költeni rá és kezelni sem tragikus. Érdekel hogyan?

Ha képekkel való munkáról van szó, a legtöbb embernek a “Photoshop” ugrik be elsőre, de lássuk be, általában egy kivállalkozó…

  • nem ért hozzá
  • nem tudja megvenni a magas árkategória miatt
  • illegálisan nem tarthatja az üzleti gépén és ezt nem is ajánlom nekik!

Másik véglet, amikor a Windows beépített Paint nevű programjával próbál valaki, valamit összeszerkeszteni. Nem mondom, hogy lehetetlen, de elég nagy gyakorlat kell hozzá, hogy mindig pontosan úgy nézzen ki egy bejegyzéshez készült kép és ne veszítsd el vele a profi hatást.

A legnagyobb baja a programnak, hogy nem kezel külön rétegeket*, amiket újra és újra elővehetsz, szerkeszthetsz. Ha nem sikerül túl jól a kép, akkor viszont ellenkező, imázsromboló hatást érhetsz el vele!

Fontos azonban egy kis cégnek is profi hatású facebook megjelenés, de akkor hogyan megoldható ez?

Én egy egyszerű programot használok és ajánlok erre a célra, amely pont a kisvállalkozóknak megfelelő.

  • legális program
  • ingyenesen letölthető
  • könnyen kezelhető

Segítségével könnyedén készíthetsz ehhez hasonló bejegyzést…

 

…ami aztán 402 hozzászólást, 249 lájkot és 16 megosztást hozott. Persze nem csak attól lesz ennyi az elérés*, hogy két piros csík és egy logó rákerül, inkább azt akartam hangsúlyozni vele, hogy amikor eljut 14816 ember üzenőfalára – mint ez esetben – mennyivel jobb, hogy kicsit jobban “vésődik” a márkanév és hogy ki követte el.

Mi kell hozzá, hogy neked is legalább ehhez hasonló facebook megjelenésed legyen?

  1. az ingyenes szoftver: ITT LETÖLTHETED
  2. egy átlátszó png-nek elmentett arculati keret – ezt érdemes megcsinálni grafikussal és utána ezen keret mögé, csak mindig beilleszted az aktuális képet, a tetejére pedig írsz egy ütős címsort*.
  3. kis gyakorlás – ha kell, segítek benne szívesen, de könnyen kiismerhető a progi.

Tehát töltsd le, csomagold ki, telepítsd. Egy ilyen felület fogad használatakor:

Facebook poszt profi hatásokkal, fillérekbőlHa elakadnál benne, kérdezz bátran itt hozzászólásban. Ha sokan használnák és nem egyértelmű, mit kell benne tenni, akkor szívesen csinálok egy kis videós bemutatót róla 🙂

Használd eredményesen, jó munkát!

*szójegyzék a szakszavakhoz itt

Temesvári Richárd

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük